Een weg die loopt van de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek vanaf 1940 tot begin jaren ‘90...
Birlesen Gonuller gaat over twee verschillende liefdesverhalen die ondanks het wachten en de lange afstanden altijd bleven bestaan.
De Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek in 1940 ... Het gaat er heftig aan toe op het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. De spanningen tussen de nazi's en het Rode Leger lopen op en komen tussen een liefdesverhaal in te staan. De pasgetrouwde Noord-Kaukasische Turken Niyaz en Cennet worden van elkaar gescheiden als gevolg van de oorlog. De nazi’s bestormen al snel verschillende dorpen binnen. In deze moeilijke periode, verbergt Cennet een onschuldig Russisch meisje ten koste van haar eigen leven.
Haar verklaring is duidelijk en simpel: Het meisje zocht haar toevlucht bij de dorpelingen ... Maar de nazi generaal neemt haar actie zeker niet in dank af. Cennet wordt samen met de dorpelingen naar de Duitse concentratiekampen gestuurd voor dwangarbeid. Pijn en dood staan centraal in de concentratiekampen, evenals: ontsnapping.
Cennet probeert zo sterk mogelijk te blijven voor haar pasgeboren baby, die ze baarde in een treinwagon. Honger, ellende, en het ergste van alles: weg van haar man, niet wetende of hij dood of levend is. Ze kan niet terug naar huis en hoort niks meer van Niyaz. Maar ze blijft altijd op hem wachten met liefde en geduld.
Met loyaliteit, geduld en hoop wacht Cennet op de dag dat Niyaz terugkomt. Het lot verbergt de lente onder de sneeuw, onder de winter. Maar in de jaren '90, toont de lente zijn gezicht in volle glorie.
En op een dag;
Een echtpaar genaamd Yunus en Dilek komen aan in Kazachstan samen hun twee kinderen en hun koffers.
Moeilijke jaren, de omstandigheden zijn uitdagend ...
Men weet niet welke uitdagingen het lot met zich meebrengt.
"Birlesen Gonuller" is het verhaal van dat geheim ...